Voeding advies en begeleiding nodig?

Heeft u altijd al gedacht dat uw overgewicht niet het gevolg is van te veel eten en te weinig beweging? Dan heeft u het misschien wel bij het juiste eind! Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat bij meer dan de helft van de mensen van wie het gewicht langzaam toeneemt er een lichamelijke oorzaak is.

Laten we ter verduidelijking de vergelijking trekken tussen overgewicht en koorts. Het zijn beiden symptomen en worden ergens door veroorzaakt. Nu kan koorts veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een longontsteking of door griep. Alleen moeten deze twee 'stoornissen' op een andere manier behandeld worden. Met de longontsteking en de griep zal ook de koorts verdwijnen. Het is met overgewicht of met futloosheid vaak niet anders. Het kan door verschillende stoornissen worden veroorzaakt en voor elke stoornis is een aparte behandeling nodig. Vaak zijn een paar simpele aanpassingen in uw voedingspatroon al voldoende om (een deel van) de stoornis op te lossen. Veel stoornissen worden namelijk veroorzaakt door uw voeding. En dat komt weer omdat er simpelweg té veel (chemische) ongezonde toevoegingen aan ons voedsel zijn toegevoegd. Hoe schoner de brandstof, hoe beter de motor loopt, het is met ons lichaam niet anders.

Veel symptomen hebben een hormonale oorzaak en die zijn vaak weer te herleiden naar hiaten in het voedingspatroon. Passen we dus het voedingspatroon aan (géén dieet!) dan zal dat al vrij snel resultaat opleveren.

Neem voor meer informatie over de invloed van voeding op hormonen en dus ook direct op de kwaliteit van uw leven, geheel vrijblijvend contact op (06-54675372).

Eet zoveel mogelijk biologisch