Wat is Personal Training?

Aan het begrip personal training kan op verschillende manieren invulling worden gegeven. Over het algemeen genomen is het zo dat een personal trainer in een één op één situatie een training verzorgd voor zijn cliënt. Een uitgebreid intake gesprek waarin zaken als de behoefte bepaling aan bod komen ligt ten grondslag aan het trainen met een personal trainer. Na deze intake stelt de personal trainer doelbewust een gevarieerd trainingsprogramma op gericht op het behalen van uw doelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het verhelpen van uw nekklachten, rugklachten (hernia), knieklachten, enkelklachten etc, maar ook sterker worden of afvallen zijn zaken waar een goede personal trainer raad mee weet. Medicijnen, operaties en fysiotherapie zijn in veel gevallen helemaal niet nodig. Functioneel trainen gericht op het verhelpen, maar zeker ook het voorkomen van klachten leidt eens te meer tot resultaat.

Voor de personal trainer is het belangrijkste doel dat de cliënt zijn of haar doelen bereikt. Dit kan zijn sterker worden, fitter worden, afvallen, spiermassa kweken (hypertrofie) of het uithoudingsvermogen op een hoger niveau brengen. Het kan ook zijn dat men wil trainen omdat men geen kennis heeft hoe zijn of haar doelstelling te behalen, of omdat er haast achter zit. De bruidsjurk is ineens te klein en over 6 weken is de bruiloft al, wat nu? Optie 1 is om de jurk aan te laten passen. Optie 2 is meer gewenst, afvallen! Omdat een training met een personal trainer '1 on 1' is, is er een 100% focus voor de persoon in kwestie. Het is om deze reden te verklaren waarom doelstellingen met een personal trainer sneller behaald worden dan wanneer men zelf traint.

Een goede personal trainer is uiteraard op de hoogte van trainingsprincipes en methodes, maar een goede fitnessinstructeur is dat ook! Een personal trainer is veelzijdig en heeft kennis van bewegen en niet alleen van apparaten. Een personal trainer denkt in bewegingen en niet in alleen spieren. Een personal trainer kan een houding analyseren en een training geven gericht op bijvoorbeeld het verhelpen van rugklachten. Een personal trainer heeft verstand van voeding en kan hierover adviezen geven. Daarnaast zijn er keurmerken voor personal trainers zoals EREPS (the European Register for Exercise Professionals). Een personal trainer met dit keurmerk voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen, een stukje zekerheid wat u in huis haalt.

Personal training is voor vrijwel iedereen toegankelijk een zeker niet alleen weggelegd voor de sterren en andere celebrities. Voor informatie en mogelijkheden zoals trainen op locatie, in een fitnesscentrum bij u in de buurt of bij u thuis, informeer dan eens naar de mogelijkheden bij TIM Personal Training en Coaching.

EREPS gecertificeerde Personal Trainers vind je bij TIM Personal Training en Coaching